احداث استخر در ویلا یکی از تصمیمهایی است که بسیاری از افراد برای آن اقدام میکنند تا در روزهای آزاد خود در کنار دوستان و خانوادهشان از تفریحات آبی لذت ببرند. اما ساخت این مکان باید با توجه به مراحل و نکات خاصی انجام شود. شما با استفاده از نکات آموزش ساخت استخر در ویلا که در این مقاله توضیح میدهیم، میتوانید با آگاهی بیشتری این فرایند را شروع کنید. پس همراهمان بمانید.
مراحل ضروری ساخت استخر در ویلا
مراحل متعددی وجود دارد که باید آنها را بهعنوان آموزش ساخت استخر در ویلا طی کنید. در ادامه هر یک از آنها را بهترتیب توضیح میدهیم.
1. کسب مجوزهای مورد نیاز برای ساخت استخر
شاید فکر کنید برای ساخت استخر در داخل ویلا یا خانه خود نیازی به دریافت هیچ مجوزی ندارید. در حالیکه قبل از هرکاری باید پروانه ساخت دریافت کنید. استخرها انواع مختلفی دارند که برای دریافت پروانه ساخت هر کدام، باید به ارگان مشخصی مراجعه کنید.
بهطور کلی سازمان تربیت بدنی مجوز احداث استخرهای عمومی و روباز را صادر میکند. در حالیکه برای ساخت استخر خانگی در خانه یا ویلا، شهرداری وظیفه صدور پروانه را برعهده دارد. بنابراین قبل از آنکه نسبت به طراحی یا اجرای استخر اقدام کنید، با مراجعه به شهرداری محل سکونت خود پروانه لازم را بگیرید. این پروسه ممکن است چند هفته تا چند ماه بسته به عملکرد شهرداری مورد نظرتان طول بکشد.
2. برآورد هزینه های ساخت استخر در ویلا
توجه داشته باشید که ساخت استخرهای گوناگون، هزینههای متفاوتی نیز خواهد داشت. بسته به آنکه نوع استخر انتخابیتان پیش ساخته، بتنی، آجری یا انواع دیگر آن است، هزینه ساختش نیز تغییر میکند. بنابراین قبل از هرچیزی برآورد تقریبی از تمامی مراحل از طراحی، اجرا، محوطهسازی و ساخت تاسیسات و تجهیزات داشته باشید تا در حین کار بهدلیل محدودیت بودجه با مشکل روبهرو نشوید.
3. طراحی استخر یا سفارش استخر پیش ساخته
بسته به متراژ باغ، ویلا یا خانه شما، استخر شما در ابعاد و اشکال متفاوتی قابل اجراست. بنابراین قبل از شروع عملیات ساخت، میتوانید با کمک یک طراح این مکان را طراحی کنید یا به پیمانکاران متخصص استخر پیش ساخته را با ابعاد مورد نظرتان سفارش دهید.
4. حفاری و زیرسازی
بعد از آنکه مجوز ساخت را دریافت کردید، محل ساخت استخر در ویلا را بهطور دقیق روی نقشه ویلا مشخص کرده و حفاری و زیرسازی را مطابق با طراحی انجامشده، شروع کنید. در این مرحله میتوانید از ماشینهای حفاری یا بیل مکانیکی کمک بگیرید تا گودبرداری را با عمق و جزئیات مشخصشده در نقشه انجام دهید. حفاری، پیسازی و تهیه فونداسیون از جمله اعمالیاند که در این مرحله باید انجام دهید.
5. شیب بندی پیش از اجرای استخر در ویلا
بعد از گودبرداری نوبت به شیببندی میرسد. همانطور که میدانید استخرها عمقهای متفاوتی از کم عمق، نیمه عمیق و عمیق دارند که هر کدام با شیبهای متفاوتی در امتداد یکدیگر قرار دارند. اگر استخرتان ابعاد بزرگی داشته باشد، انجام این مرحله با کمک غلتک مکانیکی قابل اجراست. تعیین نوع شیببندی و درصد آن، از مواردی است که نیاز به کمک متخصص دارد.
یکی از مشکلاتی که استخرهای خانگی با آن مواجه میشوند، نشت آب از استخر است که ممکن است پی و فونداسیون خانه یا ویلا را سست کند و اتفاقهای ناگواری را رقم بزند. بنابراین پس از شیببندی و در مرحله بعدی که بتنریزی است، با کمک چسب بتن باید از نشست آب جلوگیری کرد و مقاومت استخر را افزایش داد. بعد از بتنریزی و کفسازی استخر، نوبت به ساخت جدارههای آن میرسد. در این مرحله میتوانید از بتن یا بلوک سیمانی استفاده کنید و دیوارهای استخر را بسازید.
6. سیم کشی برای نورپردازی
معمولا استخرها در داخل خود دارای نورپردازی هستند تا علاوهبر زیبایی در شب، از بروز حادثه نیز جلوگیری کنند. همچنین این نورها کمک میکنند تا افراد درک بهتری از میزان عمق استخر داشته باشند. بنابراین نورپردازی مرحلهای است که نباید بدون توجه از آن عبور کنید.
قبل از اجرای نازک کاری نهایی استخر، سیمکشیها را انجام دهید تا المانهای روشنایی و ترمزهای آبی پس از اتمام عملیات ساخت قابل اجرا باشند. این مرحله در زیبایی ظاهری نهایی استخر نقش بهسزایی دارد. بنابراین در طراحی آن سلیقه بهخرج دهید.
7. پیکربندی نهایی استخر
علاوهبر چسب بتن، برای جلوگیری از نفوذ آب به ساختمان باید از لایههای محافظ دیگری نیز استفاده کنید. بنابراین پس از پایان کفسازی و جدارهسازی با بتن، نوبت به آببندی استخر میرسد. در این مرحله از آموزش ساخت استخر در ویلا نیاز دارید تا از محلولهای حاوی خاک سنگ، چسب بتن و سیمان سفید استفاده کنید.
یک ملات حاوی یکی از محلولهایی که در بالا به آن اشاره کردیم بسازید و سپس آن را دوبار روی تمامی قسمتهای کف و جداره استخر بکشید. پس از خشک شدن ملات، میزان آببندی استخر را آزمایش کنید و اگر مشکلی وجود ندارد، مرحله بعد را شروع کنید.
در این مرحله کفسازی نهایی استخر را با کاشی یا سرامیک شروع کنید و پس از آن، بهسراغ جدارهها بروید. در نهایت پس از اتمام تمامی این مراحل، استخر قابل بهرهبرداری و پر کردن با آب خواهد بود.
میانگین هزینه ساخت استخر در ویلا چقدر است؟
هزینه ساخت استخر در ویلا وابسته به عوامل مختلفی از جمله ابعاد، شکل، متریال، تجهیزات، نوع خاک، شرایط آب و هوایی منطقه و غیره است. بنابراین بدون در نظر گرفتن هر یک از این عوامل، نمیتوان قیمت دقیقی برای ساخت استخر پیشنهاد داد. اما بهطور کلی بسته به سادهترین تا بهترین و لوکسترین حالت اجرای یک استخر، به 50 تا 500 میلیون تومان پول نیاز دارید.
اگر میخواهید آشنایی دقیقتری با قیمتها داشته باشید، مقاله برآورد هزینه های ساخت استخر بر اساس ابعاد، به شما کمک میکند تا قبل از ساخت برآورد مالی بهتری داشته باشید. بنابراین برای آگاهی از تخمین هزینه ساخت استخر در ویلا براساس ابعاد، کلیک کنید.
بهترین دوره آموزش ساخت استخر با کمترین هزینه
داشتن یک استخر در خانه یا ویلایتان خاطرات و روزهای خوشی را برای شما، خانواده و دوستانتان میسازد. بااینحال بالا بودن هزینه ساخت آن، ممکن است از عوامل بازدارندهای باشد که شما را از قدم گذاشتن در این مسیر منصرف میکند. در چنین زمانی شرکت در دوره آموزشی ساخت استخر در ویلا دکتر جهانی، کمک میکند بدون نیاز به هیچ پیش نیازی، از صفر تا صد ساخت استخر را آموزش ببینید.
دکتر جهانی 12 سال تجربه در زمینه ساخت استخر دارد و با ارائه تمام نکات و راههای رفع چالشهای موجود در این مسیر بههمراه ارائه 6 ماه پشتیبانی رایگان، دانش خود را در اختیار علاقمندان میگذارد. فرقی نمیکند که مبتدی باشید، قصد بهروز کردن اطلاعات اجرایی خود را داشته یا بخواهید بدون مجری استخر خانهتان را خودتان بسازید، دکتر جهانی تا زمان اجرا و برطرف کردن تمام مشکلات اجرایی حین کار همراهتان است.
-
دوره پیشرفته طراحی، ساخت و اجرای استخر7,000,000 تومان
در این دوره شما با سرفصلها و عنوان زیر بهطور کامل آشنا خواهید شد:
- گودبرداری
- ابعاد موتورخانه
- کفسازی
- بلوک کاری
- استخرهای منحنی شکل
- آرماتوربندی
- نصب واتراستاپ
- اسکیمر
- لوله کشی قبل از بتن
- نورپردازی
- قالب بندی
- بتن ریزی
- آب بندی
- تست مخزن استخر
- سرامیک کاری
- تاسیسات موتورخانه
- برقکاری موتورخانه
- راه اندازی و بهره برداری از استخر
- اکسسوریهای استخر
- استخرهای فایبرگلاس (پیش ساخته)