19 سبک دکوراسیون داخلی شیک و خاص + معرفی + ویژگی ها

انواع سبک دکوراسیون داخلی

در گذشته کمتر کسی به انواع سبک دکوراسیون داخلی و تاثیر آن بر کارایی و حس و حال خانه اهمیت می‌داد. تا به امروز سبک کلاسیک محبوب‌ترین انتخاب میان خانواده‌های ایرانی بوده اما آشنایی با انواع سبک‌ها باعث آشنایی آن‌ها با سبک‌های محبوب دیگر دنیا شده است.

ممکن است سبک مدرن و کلاسیک به‌نظرتان نام آشناتر از دیگر سبک‌ها باشد، اما با آشنایی با دیگر انواع سبک‌ها، متوجه خواهید شد که چطور می‌توانید خانه و ویلای منحصر‌به‌فردی طراحی کنید. همچنین میتوانید صفر تا صد طراحی و اجرای هر یک از سبک های زیر را به مهندسان خبره کاویان کمپانی بسپارید و دکوراسیون خانه، ویلا یا باغ خود را در کمترین زمان ممکن نو و به روز کنید.

تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

1. سبک کلاسیک، محبوبترین سبک دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی سبک کلاسیک

سبک کلاسیک آشناترین تصاویر را در دکوراسیون داخلی منازل ما رقم زده است. این سبک که ریشه در زندگی اشرافی اروپایی دهه 18 و 19 انگلستان و فرانسه دارد، به همه چیز شکوه و ابهت می‌بخشد. در این سبک مبلمان بزرگ ساخته شده با چوب طبیعی که روکشی از جنس پارچه‌های گرانی چون ابریشم، مخمل و کتان دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

2. سبک مدرن

دکوراسیون داخلی سبک مدرن

دیگر نام آشنا در میان انواع سبک‌ها، مدرن است. تاکید این سبک بر استفاده از خطوط صاف و بدون پیچیدگی در طراحی فضا، المان‌ها و مبلمان است. در سبک مدرن تزئینات پیچیده سبک کلاسیک دیده نمی‌شود و همه چیز در رنگ‌های خنثی، ساده، شیک و زیبا خلاصه می‌شود. شیشه، فولاد و بتن، از مهم‌ترین متریال‌های این سبک هستند.

3. سبک انتقالی (ترنزیشنال)

دکوراسیون داخلی سبک انتقالی

اگر از بین انواع سبک دکوراسیون داخلی به هر دو سبک کلاسیک و مدرن علاقه دارید، لازم نیست یکی از آن‌ها را به‌تنهایی برای خانه خود انتخاب کنید. سبک انتقالی با قرار گرفتن در شکاف میان این دو سبک، فضایی را خلق می‌کند که علاوه‌بر القا حس سادگی و ظرافت مدرن، اصالت و شکوه کلاسیک را نیز در خود دارد.

4. سبک التقاطی

سبک التقاطی در طراحی دکوراسیون داخلی

سبک التقاطی مانند انتقالی، چندین سبک را در خود جای می‌دهد. در سبک التقاطی محدودیتی برای انتخاب نوع سبک ندارید و تنها کافی است بتوانید با دیدی خلاقانه و هنرمندانه، معماری دوره‌های مختلف را با یکدیگر به‌صورت ترکیب کنید. متعادل کردن رنگ و بافت در فضا با کمک ترکیب رنگ‌های خنثی و برجسته، تصاویر ایده‌آلی در منزلتان می‌سازد.

5. سبک معاصر

دکوراسیون داخلی به سبک معاصر

در میان انواع سبک دکوراسیون داخلی، سبک معاصر آن است که بیشتر ما آن را به‌عنوان مدرن می‌شناسیم. معماری مدرن قابل تغییر نیست اما سبک معاصر، همراه با زمانه و تغییر و تحولات آن تغییر می‌کند تا معماری متناسب با هر عصر را به کاربران ارائه کند. پالت رنگی خنثی، فلز، شیشه و نور از مهم‌ترین عناصر شکل دهنده معماری معاصر حال حاضر هستند.

6. سبک مینیمال، جدیدترین ترند سبک دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی سبک مینیمال

«کمتر، بیشتر است»، شعاری که اولین بار میس وندر روهه آن را به‌کار برد و سبک مینیمال پس از آن حول این جمله شکل گرفت. محوریت این سبک بر دوری کردن از تزئینات و مبلمانی است که خاصیت عملکردی و کاربردی ندارند. این سبک با رنگ‌های خنثی، پالت رنگی و متریالی محدود شکل می‌گیرد.

7. سبک مدرن اواسط قرن بیستم

دکوراسیون داخلی قرن بیستم

یکی دیگر سبک‌های انواع سبک دکوراسیون داخلی، سبک مدرن اواسط قدرن بیستم است. این سبک تحت تاثیر جنبش‌های هنری آن زمان، یک معماری نمادین بوده که از مبلمانی به همین سبک نیز تشکیل شده است. صندلی ایمز و کریدنزای از جمله معروف‌ترین المان‌های این سبک از معماری نمادین، اورگانیک و جسورانه هستند.

8. سبک بوهمیایی

سبک بوهمین در دکوراسیون داخلی

یکی از راحت‌ترین و دنج‌ترین سبک‌ها، بوهمیایی، بوهمین یا بوهو است. این سبک از الگوها، رنگ‌ها و بافت‌های هنری و دست ساز شکل می‌گیرد. این سبک مناسب مکان‌های رسمی نیست اما خانه‌ای آرام، خودمانی و مملو از رنگ و حس و حال خوب ایجاد می‌کند. این سبک قاعده و قانون خاصی ندارد و دکور فضا در آن منظم نیست.

9. سبک روستایی

خانه‌های روستایی همواره منتقل‌کننده حس و حال خوب و نوستالژیک هستند. همین ویژگی باعث شده است تا سبک روستایی، با الهام از المان‌های روستایی و مزرعه‌ای، تبدیل به یکی از انواع سبک دکوراسیون داخلی شود که محبوبیت بالایی دارد.

10. سبک شابی شیک (shabby chic)

سبک شابی شیک در دکوراسیون داخلی

اگر از جمله طرفداران رنگ‌های پاستلی هستید، سبک شابی شیک انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود. حرف اول را در این سبک، رنگ‌های شاد و زنده و طرح‌های گلی می‌زنند. شابی شیک مثل کلاسیک پر زرق و برق نیست، اما مث سبک مدرن، شیک و خالی از روح هم نخواهد بود. در این سبک مبلمان کهنه اما پولیش‌شده و به رنگ جدید‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند تا فضا پریشان، اما زیبا و رومانیک باشد.

11. سبک ساحلی

سبک ساحلی در دکوراسیون داخلی

ممکن است با شنیدن نام این سبک یاد ساحل و تزئینات دریایی بیافتید. اما سبک ساحلی متفاوت از این نوع از تزئینات و المان‌ها است. در این سبک پالت‌های رنگی سبک و مطبوعی که یادآور دریا و ساحل هستند، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در تزئینات نیز استفاده از المان‌هایی با متریال‌های طبیعی مانند جوت و حصیر، رواج دارد.

12. سبک هالیوودی

سبک هالیوود در دکوراسیون داخلی

اگر به زرق و برق و زیبایی دکور خانه‌های فیلم‌های دهه 30 هالیوود علاقه دارید، این سبک با رنگ‌های تند، پارچه‌های مجلل مخمل و ساتن و المان‌های دکوری مجلل، انتخاب خوبی برایتان خواهد بود. در این سبک رنگ‌ها و متریال‌ها همه زنده هستند و فضایی برجسته ایجاد می‌کنند.

13. سبک جنوب غربی

دکوراسیون داخلی به سبک غرب

یکی دیگر از انواع سبک دکوراسیون داخلی که ریشه در فرهنگ و زندگی بومی آمریکایی دارد، سبک جنوب غربی است. در خانه‌های این قسمت از آمریکا رنگ‌های گرم خاکی و متریال‌های بومی مانند چرم و چوب به‌کار می‌رفته است. به‌همین دلیل سبکی که امروزه الهام گرفته از خطوط نرم خانه‌های خشتی جنوب غربی آمریکا و طبیعت آن است، با عنوان جنوب غربی شهرت دارد.

14. سبک روستیک

سبک روستیک در دکوراسیون داخلی

سبک روستیک انتخاب مناسبی برای آن‌هایی است که می‌خواهند در داخل خانه خود، حس بودن در طبیعت را داشته باشند. روستیک برآمده از طبیعت است و به‌دنبال آن سنگ، چوب و پالت‌های رنگی خاکی اصلی‌ترین المان‌های این سبک را تشکیل می‌دهند. آویزها و لوسترهایی که در این سبک طراحی شده‌اند، تکمیل‌کننده دیزاین و طراحی فضاهای روستیک هستند.

15. سبک صنعتی

سبک صنعتی به‌دنبال انقلاب صنعتی اروپا شکل گرفت و یادآور حال و هوای آن زمان است. در این سبک هیچ تلاشی برای پوشاندن سیم‌ها، کانال‌ها و دیگر بخش‌های سازنده غیر زینتی فضا نمی‌شود. صنعتی سبکی خشک و خام است که این حس را وامدار استفاده از بتن، فلز و آجر است. در این سبک ارتفاع سقف‌ها بلندتر از حد معمول است و استفاده از مبلمان بزرگ و خاص رواج دارد.

16. سبک فرانسوی

دکوراسیون داخلی به سبک فرانسوی

طراحی داخلی فرانسوی از حومه شهر جذاب پروونس الهام گرفته شده است. این سبک دارای رنگ‌های ملایم، مبلمان روستایی و ترکیبی از عناصر ظریف و غیررسمی است و فضایی گرم و دلنشین ایجاد می‌کند.

برای دستیابی به یک سبک فرانسوی معتبر، معمولا از مواد طبیعی مانند سنگ، چوب و آهن فرفورژه استفاده می‌کنند. پرتوهای اکسپوز و بافت‌های خام به فضا شخصیت می‌بخشند و زیبایی عیوب را به نمایش می‌گذارند. علاوه‌بر این، رنگ‌های ملایم و بی‌صدا بر پالت غالب هستند و سایه‌های بژ، کرم، سبز مریم گلی و اسطوخودوس فضایی آرام و دلپذیر را ایجاد می‌کنند.

17. سبک اسکاندیناوی

دکوراسیون داخلی سبک اسکاندیناوی

سبک اسکاندیناوی برگرفته از یک اصطلاح دانمارکی به‌معنای آرامش و رضایت است. این سبک برای رساندن فضاها به شعار فکری خود، از پالت‌های رنگی خنثی، خطوط تمیز و متریال‌های طبیعی استفاده می‌کند. دیوارهای سفید، آینه‌های بزرگ دکوراتیو و مبلمان پارچه‌ای راحت و دنج، از المان‌های اصلی این سبک به‌شمار می‌آیند.

دیگر ویژگی شاخص اسکاندیناوی نیز باز بودن فضاها و جریان داشتن هوا در آن است تا محیط آزادانه و پر از آرامش به‌نظر برسد.

18. سبک مدیترانه ای

دکوراسیون داخلی به سبک مدیترانه ای

مدیترانه‌ای سبک رایج طراحی ویلاها و خانه‌های ساحلی مناطق مختلف ایتالیا، یونان و اسپانیا است. ویلاهای سفید و روشنی که در آن‌ها کاشی‌های سفالی دست‌ساز استفاه شده‌اند، یک فضای مدیترانه‌ای آرام را نشان می‎دهند. همچنین ورودی‌ها و فضاهای قوس‌دار، از دیگر ویژگی‌های این سبک آرام و دلنشین به‌شمار می‌آیند.

19. سبک شهری

سبک شهری در دکوراسیون داخلی

در این سبک معمولا از عناصر و وسایل تزئینی استفاده می‌کنند که حس و حال فضاهای شهری را درون خانه به‌وجود آورند و جلوه‌ای مدرن و خاص به آن ببخشند. این سبک از نظر ظاهری به سبک صنعتی شباهت دارد ولی‌ به‌طور کلی در مقایسه با آن ظرافت و زیبایی خانه را بیشتر می‌کند. همچنین در این سبک استفاده از سطوح انعکاسی و آینه‌ها، نقش مهمی دارد و محیط خانه را از آنچه که است، بزرگ‌تر و روشن‌تر نشان می‌دهد.

بزرگترین شاخصه سبک شهری، دیوارپوش های متنوع به کار رفته در دکوراسیون است. برای کسب اطلاعات بیشتر به مطلب نقش انواع دیوارپوش در دکوراسیون داخلی مراجعه کنید.

سخن نهایی

فضای خانه محیطی است که باید در آن احساس آرامش کنیم، و توجه به نوع دکوراسیون داخلی به این موضوع کمک شایانی می‌کند. بنابراین در این مقاله انواع سبک دکوراسیون داخلی را معرفی کردیم تا با توجه به ویژگی‌های هر کدام، محیط دلخواه خانه خود را به‌وجود آورید.

شما همچنین میتوانید طراحی دکوراسیون داخلی خود را به گروه کاویان مهر بسپارید تا مانند نمونه های بالا بهترین و خاص ترین طراحی ها را برایتان رقم بزنند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به نمونه کارهای طراحی دکوراسیون داخلی کاویان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *