انواع جارو استخری + مزایا و معایب + نحوه استفاده

جارو استخری

انواع استخر همچون استخرهای شخصی برای شنا، پرورش ماهی و غیره به منظور جلوگیری از بروز بیماری نیاز به نظافت و پاکیزگی منظم دارند. اما اگر بخواهید هر هفته برای پاکسازی استخر به شرکت‌های خدماتی متوصل شوید، هزینه‌هایتان بسیار سنگین می‌شوند و کار را دشوار می‌کنند.

یک جارو استخری خوب می‌تواند در این حوزه کمک شایانی به شما کند. به‌ویژه اگر فرصت جارو کردن استخر را ندارید، می‌توانید از جاروی استخری رباتیک استفاده کنید که بسیار به صرفه تر نیز هست.

تمیزکاری استخر با جارو مخصوص ذرات و آلودگی‌ها را در استخری هایی که قابلیت خود پالایی ندارند از بین می‌برد و آبی تمیز و شفاف به شما تحویل می‌دهد. در ادامه همراه ما باشید تا درباره نحوه کار با جاروی استخری اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذاریم.

چرا از جارو استخری استفاده کنیم؟

در ابتدا شاید استفاده از جارو استخری ضروری به نظر نیاید اما برای هر استخری لازم است. هنگامی که آب استخر برای مدت طولانی مورد استفاده قرار نگیرد گرد و خاک و ذرات معلق روی آب شناور می‌مانند و یا ته نشین می شوند.

بلافاصله پس از استفاده از این استخرها ذرات معلق و ته نشین شده شروع به حرکت کرده و و آب را کدر می کنند. همانطور که استفاده از جارو برقی برای داشتن منزلی تمیز لازم است استفاده از جارو استخری نیز برای داشتن استخری تمیز و شفاف ضروری است.

جارو استخری

کاربرد جارو استخری رباتیک و غیر رباتیک

آب راکد استخرها محل خوبی برای زندگی حشرات و همچنین رشد و تکثیر انواع باکتری و آغازیانی همچون جلبک ها است؛ این عوامل ممکن است بیماری زا باشند و احتمال انواع بیماری و عفونت را افزایش دهند.

بعضی از این ذرات ریز با کلر زنی از بین نمی روند و تنها راه خلاص شدن از شرشان جدا کردنشان از آب است. استخری استاندارد و عاری از هر گونه آلاینده و میکروب باید به طور منظم نظافت شود.

جارو استخری یکی از همین لوازم نظافتی استخر است. برای تمیز کردن استخر باید زاج یا سولفات آلومینیوم که باعث ته نشین شدن ذرات می‌شود به آب اضافه کرد و سپس با استفاده از جارو استخری ذره‌ها و آلودگی های کف و دیواره استخر را از بین برد.

انواع جارو استخری

جارو های استخری در مدل، ابعاد و با برندهایی متفاوت تولید و به بازار عرضه می شوند. دقت و عمق فعالیت هر یک از آنها نیز متفاوت است. بعضی از انواع این جاروها در عمق سه متر یا زیر سه متر و بعضی حتی تا عمق بالای سه متر قادر به فعالیت اند.

میزان فعالیت و قدرت جاروها با یکای متر بر ساعت اندازه گیری و اعلام می شود. هنگام خرید جارو استخری رباتیک یا غیر آن باید به استخر و نیاز خود توجه کنید. یکی از موارد مهمی که در انتخاب جارو استخری بسیار مهم تلقی می شود قیمت و هزینه ای است که باید برای خرید آن متحمل شوید.

اما معیارهایی همچون میزان کثیفی، مساحت و امکانات استخر نیز از عوامل بسیار مهم و تأثیر گذاراند. انواع مختلفی از جارو استخری توسط مراکز متفاوتی همچون فروشگاه کاویان کمپانی عرضه می شوند. برای این نوع جاروها می توان به طور کلی سه دسته در نظر گرفت که در ادامه به آن ها می پردازیم.

جارو استخری

جارو استخری دستی

 برای استخرهای رو باز که بیشتر در معرض عواملی همچون طوفان، آلودگی هوا و انواع جلبک اند جارو دستی انتخاب مناسبی خواهد بود. این جاروها از سری، شلنگ و دسته تشکیل شده اند؛ شلنگ از یک طرف به سری جارو و از طرف دیگر به ورودی اسکیمر متصل می شود.

جارو استخری دستی با مکش آب را می مکد و پس از تصفیه در مدل فیلتردار دوباره به استخر باز می گرداند. دسته به کمک نیروی مکانیکی فرد جابجا می شود. بهترین مزیت جارو استخری دستی قیمت مناسب آن است.

جارو استخری
انواع جارو استخری

معایب جارو استخری دستی

  • جابجا کردن این نوع جارو در آب سخت و طاقت فرسا است.
  • برای کار نیازمند نیروی انسانی است.
  • کار با آن زمانبر خواهد بود.
  • قطعات جدا از هم اند و در صورت خرابی هر یک به طور جداگانه نیاز به تعویض دارند.

جارو استخری تمام اتوماتیک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

جارو های استخری تمام اتوماتیک برخلاف جاروهای دستی نیازی به حرکت مکانیکی و نیروی بازوی فرد ندارند و به طور خودکار و همراهی فردی حرکت می کنند.

این مدل جارو ها خود به سه دسته جارو مکنده، رباتیک و تحت فشار تقسیم می شوند. استفاده همزمان از جارو برقی اتوماتیک و استخر امکان پذیر است زیرا این جارو ها با برق 24 ولت کار می کنند و احتمال برق گرفتگی کم است.

جارو استخری نیمه اتوماتیک

یکی دیگر از انواع موجود در بازار، جارو استخری نیمه اتوماتیک است. هنگام خرید این نوع جارو استخری باید به امکانات استخر توجه کنید؛ چنانچه استخر به اسکیمر مجهز است خرید جارو نیز باید مطابق با اسکیمر انجام شود.

اگر استخر دارای پمپ است باید مطابق با اتصال پمپ نسبت به خرید جارو استخری نیمه اتوماتیک اقدام کنید. استفاده از جارو نیمه اتوماتیک به این صورت است که دسته از یک طرف به اسکیمر و از یک طرف دیگر به پمپ تصفیه متصل است تا آب پس از تصفیه دوباره به استخر باز گردد.

مزایا و معایب جارو استخری تمام و نیمه اتوماتیک

تنها ایرادی که می توان به جارو استخری های اتوماتیک گرفت قیمت بالای آن ها است.

مزایا:

  • ابعاد کوچک تری نسبت به جارو استخری های دستی دارند.
  • ظاهری زیبا و شیک دارند.
  • انجام کار با آن ها بسیار سریع و راحت است.
  • برای کار نیاز به نیروی مکانیکی فرد ندارند. کار با جارو های اتوماتیک به این صورت است که تنها کافی درون آب انداخته شوند و پس از اتمام کار از آب خارج شوند؛ خود جارو به تنهایی عملیات انجام می دهد.

مقایسه کارآیی جارو استخری دستی و اتوماتیک

گفته شد که با خرید جارو استخری رباتیک هزینه های بیشتری را متحمل می شوید اما این در صورتی است که با در نظر گرفتن هزینه دستمزد ماهانه افراد جهت کار با جارو استخری باز هم خرید جارو استخری رباتیک به صرفه محسوب می شود.

با استفاده از جاروهای اتوماتیک آب هدر نمی رود و امکان دسترسی به کف استخر و لایروبی راحت تر است. این جاروهای رباتیک به طور خودکار کار می کنند و قابلیت تنظیم شدن با ریموت را نیز دارند. سیستم تشخیص ساحل در جاروهای رباتیک باعث شده تا با رسیدن به خشکی دوباره به آب برگردند.

کار با جاروهای اتوماتیک نسبت به دستی راحت تر است. برای استخرهای پر از جلبک و کثیفی جاروهای اتوماتیک جوابگو نیستند و ممکن است بعد از عملیات نظافت باز هم آلودگی ها وجود داشته باشند از این رو استفاده از جاروهای دستی برای اینگونه استخرها بهتراند.

بهترین زمان برای پاک سازی استخر

جارو کردن استخر باید طبق یک برنامه ای مشخص و منظم صورت گیرد؛ استفاده از جارو استخری هر هفته یکبار می تواند گزینه مناسبی باشد. در شرایطی خاص برای استخر های سر باز همانند طوفان، بارش باران و برف و همچنین ورود گردوغبار استفاده از جارو استخری ضروری است.

پس از استفاده از مواد منعقد کننده و شفاف کننده آب لازم است تا استخر جارو شود. برای جارو کردن توجه کنید که باید ذرات فرصت لازم جهت ته نشین شدن را داشته باشند. کدر شدن و تغییر رنگ آب نشانه ای برای آلودگی آب است.

جارو استخری
انواع جارو استخری

اقدامات ضروری پس از پایان کار با جارو استخری

  • حتما دسته تلسکوپی جارو را پس از اتمام کار جدا کرده و تا آب درون شلنگ کاملا تخلیه شود.
  • هنگام تمیز کردن دیواره های استخر از برس روی دسته تلسکوپی استفاده کنید تا جلبک و خزه ها به طور کامل جدا شوند.
  • فیلتر شنی را بک واش کرده و شیر کنترلی را روی حالت فیلتر قرار دهید.
  • سبد استرینر پمپ را جدا کرده و کاملا تمیز کنید.
  • حواستان باشد اگر در حین کار حالت جارو کردن را روی Waste قرار دادید پس اژ اتمام کار به وضعیت Filter باز گردانید تا آب استخر دوباره جایگزین شود.
  • تمام قطعات را به خوبی شسته و خشک کنید و در محلی امن قرار دهید.